Lola

26 Jan 2017

 

Vers eller refräng och ibland båda. Ibland kan en riktigt bra refräng göra hela låten, så man liksom struntar i hur resten går, för refrängen är ju sådär himla bra. Ibland kan det vara helt tvärtom, versen höjer låten medan refrängen får en att typ sätta på dammsugaren en stund. Och ibland funkar båda.

The Kinks var lite smarta när det gällde att komma runt det där problemet. Typ "Ja, vi kör på, typ likadant hela tiden!" "Vadå, hela tiden?" "Jamen, typ likadant hela tiden, kanske något slags break eller stick eller nåt, men annars likadant hela tiden, max tre ackord eller så.!" "Läckert..." (Fast allt på engelska...).

Det funkar ju klockrent, enligt mig. Ackompanjemanget kör på likadant hela tiden och melodin varieras genom att sjunga en oktav högre. Plus något stick då och då, eller nåt.  

Hittar du ett vinnande koncept? Ja, men håll fast vid det, byt inte ackord eller briljera med onödiga passager...

 

När Lola med The Kinks släpptes 1970 så blev det ytterligare en hit för det brittiska bandet i sällskap med låtar som All day and all of the night och You really got me.

Det finns flera liveversioner av låten, såklart, där publiken fullständigt tar över sången och Ray Davies i stort sett bara börjar med meningens första ord i varje strof. Gillar sånt.

Har alltid älskat den låten, men så en dag så ramlade en ny version av Lola ner i mitt knä. Eller på flödet på mobilen...

Lola med Jimmy Fallon och Kevin Bacon.

Amazing!!! Fallon är ju en husgud här hemma och ungarna tycker att namnet Kevin Bacon är det roligaste namnet som finns...(kan ha att göra med att en av grisarna i Angry birdsfilmen heter just det...).

Och hörni, de kan ju sjunga och spela också (ser det i alla fall ut som för mitt otränade gitarröga)!

Den sätter sig i huvudet, kan jag lova. Plus att texten är fantastisk!

Upp med volymen och gunga med!

 

Vi hörs!

 

 

 

 

Dela
Twittra
Pinna
Please reload

 FÖLJ MIG: 
  • musicbyJennie
  • musicbyJennie
 SENASTE INLÄGG:

October 24, 2018

September 21, 2018

August 2, 2018

July 11, 2018

July 6, 2018

February 27, 2018

Please reload

 TAGGAR:
Please reload

2018 Music by Jennie

jpnojesproduktion@gmail.com

Botkyrka, Stockholm