Trea, tvåa...

10 Mar 2017

Välkommen!

 

Jag gillar det ordet och när det sjungs fram både bra och oväntat är det perfekt. Det finns ett klipp på nätet som har cirkulerat ett par år, men som är lika fantastiskt och härligt ändå (och, kan jag erkänna, lockar fram en och annan gråtmild tår…). Så då och då får jag ett begär att kolla in det. Jag vet inte vilka det är som sjunger, men satan i gatan vilka röster en del av dem har, för att inte tala om tajming och samspel.

Rent tekniskt vet jag inte om ljudet/sången är helt sanningsenlig, antagligen pålagt ljud i studio eller så, men det struntar jag i, för det är bra.

 

Flashmob på Heathrow flygplats. (Kolla in det bums!)

 

Är det inte så man vill bli välkomnad? Typ alltid? När man kommer hem från jobbet en sen tisdagseftermiddag? ”Honey, I´m home!” ”At laaaast….dobi dobidooo!”

Men seriöst, vilka är med mig och flashmobbar någonstans med ett fancy arr? Det är bara att höra av sig, jag är så på!

Egentligen är det bästa att se alla resenärers reaktion och hur man kan se hur dessa försöker beräkna situationen kring dem. För, som sagt, jag blir lätt väldigt gråtmild när jag ser glada människor.

 

Första låten de sjunger är ju den fantastiska At last, av Etta James. Otroligt bra soul/r&b/blues-låt ända från 40-talet (bevis på att bra låtar aldrig blir gamla!), Etta James släppte den som en cover 1960. Redan då en 20 år gammal goding…!

Smetiga stråkar och härligt 60-tals tassande trioler (tror jag, jag lärde mig i tidernas begynnelse att trioler kan man avkoda genom att kunna säga ”ti-de-li” i ett jämnt tempo…har jag rätt fortfarande?) Och på det en stark och stabil röst, som på något sätt är både skör men kraftig.

 

Har ni ännu inte upptäckt Etta James? Då har ni en skattkista framför er, för här snackar vi bra grejor. Antagligen känner ni igen ett helt gäng av hennes låtar, många är typiska film-/reklam-/tv-låtar. Så lyssna redan nu in A Sunday kind of love, Something´s got a hold on me och I just want to make love to you.

 

Låtar att sjunga med i, låtar att slösitta och långäta en söndagsfrukost till, låtar att ligga och sola mitt i sommaren till och låtar att mysa en kväll i soffan med en kopp te. Ja, ni ser, passar till allt.

 

Men för ett par år sedan såg jag ett helt annat klipp kring låten At last. Beyonce sjöng den på Obamas installation, och det sågs inte med blida ögon av souljätten Etta. Jag vet inte hur efterspelet såg ut eller om det bara var medierna som blåste upp det. Antagligen. Har en känsla av att medier ofta vill förstora eventuella dispyter giganter emellan. Så vi fortsätter lyssna på bra musik istället.

 

Men hörrni, nu är det fredag! At last…

 

 

Dela
Twittra
Pinna
Please reload

 FÖLJ MIG: 
  • musicbyJennie
  • musicbyJennie
 SENASTE INLÄGG:

October 24, 2018

September 21, 2018

August 2, 2018

July 11, 2018

July 6, 2018

February 27, 2018

Please reload

 TAGGAR:
Please reload

2018 Music by Jennie

jpnojesproduktion@gmail.com

Botkyrka, Stockholm