Meningen med livet

16 Mar 2017

Som regn som droppar stilla ner från himlen.

Som ett evigt flöde av toner som surrar omkring i luften kring en.

Som sand som sakta strilar mellan fingrarna.

 

Där någonstans hamnar jag när jag lyssnar till José Gonzales. Ett oerhört lugn som på något sätt sprider sig, oavsett hur stressad dag du har haft eller är mitt uppe i.

 

Ben Stiller tillhör säkert de som får samma känsla av Gonzales musik. I filmen The secret life of Walter Mitty (2013) så kan man höra Gonzales musik genomgående. En underbar film förresten om att ta vara på livet och att man kan hitta meningen med just sitt liv på olika sätt. Och musiken förstärker helt klart känslan som jag tror att regissör Stiller var ute efter. Den eviga frågan. Meningen med livet. Kanske är det just att höra de där dropparna av regn träffa stenplattorna utanför?

 

På något sätt är kanske just valet av José Gonzales ännu mer medvetet än man just anar inför filmen? Molekylärbiologen och doktoranden från Göteborgs universitet som gör en helomvändning och blir superstjärna världen över. Eller kanske är det inte en helomvändning? Kanske är det ett helt naturligt nästa steg att ta? Medan regndropparna faller.

 

Gonzales musik kan i det närmaste beskrivas som spanskklingande gitarrmusik, med en folklig och lågmäld touch och jag tycker mig nästan kunna höra lite referenser till en tidig Paul Simon. Musik som trots sin lågmäldhet kan fånga publik på festivaler som Lollapalooza. Eller kanske just på grund av det.

 

Jag läste någonstans att hans svar på frågan varför hans musik är så lågmäld, var att han började med att sitta ensam på sitt tonårsrum med sin akustiska gitarr plockandes Beatles och Bob Marleylåtar. Och att det fortsatte finnas med honom även i andra konstellationer.

 

Jag rekommenderar starkt en dos av José Gonzales varje dag. Ta vara på livet och dagarna. Stanna upp och lyssna till regndropparna eller fågelkvittret.

Låt lugnet sänka sig.

 

 

Dela
Twittra
Pinna
Please reload

 FÖLJ MIG: 
  • musicbyJennie
  • musicbyJennie
 SENASTE INLÄGG:

October 24, 2018

September 21, 2018

August 2, 2018

July 11, 2018

July 6, 2018

February 27, 2018

Please reload

 TAGGAR:
Please reload

2018 Music by Jennie

jpnojesproduktion@gmail.com

Botkyrka, Stockholm