Aj aj aj!

24 Apr 2017

Allt är inte en dans på rosor. Eller som ljuv musik.

Musik kan vara alldeles underbart. Och ibland raka motsatsen. I vissa situationer rentav livsfarlig eller åtminstone lite småläskig.

 

Den 12 juni 2015 Ullevi. Benbrott. Jösses. Hej hopp publiken! Skutteliskutt! Poff, så låg han nedanför.

 

Exakt vad Dave Grohl snubblade på under Foo Fighters konsert, vet jag inte. Men jag minns minuterna som gick då vi undrade vart han tog vägen, hur musikerna förvirrat började se sig omkring för att till slut inse att de spelade utan sång. Jag kommer även ihåg vakterna som samlades nedanför scenen och gav Dave en mikrofon så han kunde hälsa till publiken, att han ska bara göra en grej men att han strax kommer tillbaka. Musikerna som spelade covers lite planlöst och efter en halvtimme mitt i Under Pressure till sin glädje ser att sångaren hoppandes kommer in på scenen igen. Med en läkare i släptåg.

 

Vi kör vidare! Dave Grohl sjunger sittandes på en stol medan en läkare (som antagligen aldrig trodde detta när han gick till jobbet den dagen) fixerade foten/benet på scen inför ett fullsatt Ullevi.

Dave kör vidare hela konserten innan det är dags att ursäkta sig själv eftersom ambulansen står bakom scen och väntar. Dumt eller inte? Förmodligen ganska korkat.

Men billigare än att betala tillbaka biljetterna till 60 000 (eller hur många det var) personer. Säkert är i alla fall att han gav samtliga i publiken ett konsertminne för resten av livet.

 

Men han är inte ensam. Många är de som följt den ärofyllda scenskadevägen…

 

Enrique Iglesias blev omskriven då han, på scen, försökte fånga en drönare med handen för några år sedan. Aj. Varför med handen? Jag kan förstå att det är med handen man spontant viftar om det flyger upp något i ansiktet. Fast det är inte bra. Men plåster på handen löste det hela och konserten fortsatte. (För plåster är magiskt, det vet alla småbarnsföräldrar.)

 

Lasse Kronér har också skadats på scen. Inte av en drönare eller stagediving, men något hopp, eller ”digg” som han själv verkar ha uttryckt det. Avsliten hälsena. Men Lasse Kronér är ingen Dave Grohl.

När Dave Grohl skadades så kom ambulanser, det kom vård och läkare i olika former, stöttandes honom både på och bakom scen. När Lasse Kronér skadade sig kom ingen till undsättning. Inte ens röntgenavdelningen var öppen på akuten i Östersund. Aj.

 

Sedan har vi ju Queen B. På en konsert i höstas så fastnar hennes fläta i örhänget och sliter loss det från örat. (Ja, jag ryser av blotta tanken.) Blodet droppar, men blir Beyoncé berörd av det? Nix pix, hallonbåt! En snabb blick kastar hon på vad det är som drippar ner och fortsätter sedan som om inget har hänt. Aj? Nej.

http://et.tv/2oFhnHr

 

Mitt eget skadad-på-scen-minne sträcker sig så långt som en liten bit av en tand som slogs ut mitt i en sång. Helt mitt eget fel, jag och min mick var där vi inte skulle vara exakt då på scenen. Alldeles för nära dansarnas sprättande ben. Kedjeförloppet fot-mikrofon-mun-tand var perfekt för ändamålet, så det var bara att spotta ut flisan och fortsätta.  Det var nog ingen som märkte av det, jag bar en långhårig peruk som säkert dolde ett och annat ansiktuttryck (jag spelade i musikalen HAIR).

Om det hade varit mitt öra, däremot, som ramlat av hade jag inte varit så kolugn (och definitivt inte om foten var av), men nu var det ingen fara på taket. Eller scenen.

 

Så oavsett om livet är en dans på rosor eller inte, se för jösse namn till att hoppa över taggarna!

Vi ses!

 

 

 

 

 

Dela
Twittra
Pinna
Please reload

 FÖLJ MIG: 
  • musicbyJennie
  • musicbyJennie
 SENASTE INLÄGG:

October 24, 2018

September 21, 2018

August 2, 2018

July 11, 2018

July 6, 2018

February 27, 2018

Please reload

 TAGGAR:
Please reload

2018 Music by Jennie

jpnojesproduktion@gmail.com

Botkyrka, Stockholm