Höstångest

16 Aug 2017

 

Lika mycket som jag älskar när sommaren smyger sig in, lika mycket avskyr jag när hösten gör detsamma. Och det händer nu. Dels blir det alltid en stor påminnelse av vardagens lunk när semestern är slut och man ställer klockan på tidigt igen, men även dels för att luften inte är detsamma längre utan lite klarare, fuktigare och betydligt kyligare.
Behovet är således stort av att påminnas om solen, värmen och sommarkvällar igen.

Och ja, jag vet att sommaren egentligen inte är över än.

 

Låt oss kolla in ett gäng somriga låtar i alla fall!

Jag vill dock understryka att det inte handlar om typiska sommarlåtar. Inget sommartider hej och hå , eller sol, vind och det där vattnet. Inga tår i sand eller sommar i city. Nej, bättre kan vi väl.


Den första låten har visserligen ordet sun i titeln, men det ordet tolkar jag mest som glädje och lycka, snarare än faktiskt solsken. Katrina & the Waves fick en stor hit med låten i mitten av 80-talet; Walking on sunshine. En ganska söt låt och text om pirrande kärlek som solstrålar. Inte som regndroppar som de jag ser genom fönstret utanför.


En mer mys-pysig låt är den jazzande Beyond the sea med Bobby Darin. För ett tiotal år sedan kom en film om Bobby Darins liv och leverne, med den alltid fantastiske Kevin Spacey i titelrollen. Att han kunde sjunga visste i alla fall inte jag innan den filmen kom. Och bra dessutom.

Låten är hursomhelst väldigt ljus och somrig, som en eftermiddagslur i skuggan på picknickfilten. Loj och härlig.


Mys-pyset fortsätter med något högre tempo. Den alltid bra och passande låten, i alla sammanhang, är Paul Simons You can call me Al. Ni kommer väl ihåg videon?

En stor och en mindre, men ändå nästan likadana som tvillingar (eller är det bara jag som tycker de är lika?). Paul Simon, en seriös musiker tillsammans med Chevy Chase, dåtidens stora komedistjärna.

Underbar på alla sätt! Två campingstolar, en drös med instrument och stor musikalitet. Love it!


Ytterligare en solskensdoftande, picknicksslöande och humlesurrande låt är en klassisk soullåt från -72.

Me and mrs Jones med Billy Paul. Den innehåller allt man förväntar sig av en slow-soullåt från 70-talet; bra sång, blåssektion och mjuka körer, allt blandat till en silkeslen smoothie. Perfekt att ha på i bakgrunden när man marinerar köttet inför grillkvällen. Jo jo.


Men hörrni, jag ser på väderappen att det minsann ska bli sol imorgon. Så nu vet ni i alla fall vad jag kommer att lyssna på. Vi hörs!

 

 

 

Dela
Twittra
Pinna
Please reload

 FÖLJ MIG: 
  • musicbyJennie
  • musicbyJennie
 SENASTE INLÄGG:

October 24, 2018

September 21, 2018

August 2, 2018

July 11, 2018

July 6, 2018

February 27, 2018

Please reload

 TAGGAR:
Please reload

2018 Music by Jennie

jpnojesproduktion@gmail.com

Botkyrka, Stockholm