Bli lycklig!

11 Jan 2018

Ta vara på dagen. Lev ditt liv som du vill leva det. Och gör det på ditt sätt.

Viktiga ord som ibland glöms bort till förmån för vardagens pussel och vad-ska-vi-äta-till-middag-idag-diskussion.

 

Ta vara på dagen.

 

Visdomsord som inte kommer som en överraskning för någon men som ändå förvånansvärt många har bortförklaringar till.

 

Lev ditt liv på ditt sätt.

 

Musiken är för mig ett oerhört viktigt inslag i mitt liv. Den lyfter fram alla våra känslor, sätter ord på situationer och hjälper till att tolka livet.

Lev ditt liv på ditt sätt. Lev mitt liv på mitt sätt. Mitt sätt. My way.

 

Som ett stort fan till Frank Sinatra så betyder den låten mycket för mig. Och framförallt texten, skulle jag tro. ”Regrets, I've had a few. But then again, too few to mention.” Det borde vara allas mål i livet. Att inte ångra någonting, att hellre göra och testa på saker, än att ångra det man aldrig gjorde. Eller hur?

 

Många har naturligtvis gjort sin version av My way och många har gjort det bra.

För något år sedan ramlade jag över en liveversion från Royal Albert Hall där den framfördes av Robbie Williams. Låt er inte skrämmas bort av det namnet, för den versionen var så från hjärtat. Ärlig och oförfinad. Det är så härligt att se hundratals finklädda, glittriga och glada personer i publiken ställa sig upp, på Royal Albert Hall, och stämma upp i allsång och gemensamt gung.

Och jag måste säga att Robbie kicks Frankies ass. Faktiskt.

 

Men Frank kan han också, framförallt innan han blev alltför pompös (och självgod), och min favoritlåt framförd av honom är egentligen inom samma tema, That´s life. Livet är upp och ner men lev i det vetja! Tillåt dig att vara en gås då och då. Var lite fet och låt dumheter rinna av dig. Var inte perfekt utan var dig själv.

 

Dessa båda herrar är fullständiga underhållare och rena entertainers som få av dagens artister (enligt mig) är. Med talang utöver karaokebarer och youtubekanaler. Jag kan sakna att det inte värderas lika högt längre och blir glad varje gång jag ser Justin Timberlake bevisa att de fortfarande finns. (Men lika ledsen varje gång en bild av Justin Bieber, som svårmodigt tittar in i en kamera, hamnar i något flöde).

 

Rullandes fram och sedan klättrandes ur något som främst kan beskrivas som en Matrix-konkong äntrar Lady Gaga scenen på Grammy Awards 2011 med sin Born this way. Ännu en kvarleva (eller bevis på att det fortfarande finns kvar) på entertainers. Noll hämningar, fullständigt galna live-uppträdanden och på sitt sätt. Lev ditt liv på ditt sätt.

 

Som bonusklipp så bjuder jag på det här klippet som någon filmat på en klubb i Las Vegas. Lady Gaga dyker upp som överraskning under kvällen. Klippet är hur skakigt och oskarpt som helst men reaktionen från honom som filmar är värt det. Det är ett under att han inte svimmade av.

Så.

Put your paws up.

 

På ditt sätt.

 

Och var en fet gås.

 

 

 

Dela
Twittra
Pinna
Please reload

 FÖLJ MIG: 
  • musicbyJennie
  • musicbyJennie
 SENASTE INLÄGG:

October 24, 2018

September 21, 2018

August 2, 2018

July 11, 2018

July 6, 2018

February 27, 2018

Please reload

 TAGGAR:
Please reload

2018 Music by Jennie

jpnojesproduktion@gmail.com

Botkyrka, Stockholm