Hur du reser snorbilligt!

23 Jan 2018

Har du också stött på personer som har sagt att de inte är så intresserade av musik? Att de inte lyssnar på någon särskild musik, inte bryr sig, eller till och med är det fruktade ”allätare” och gillar ”all musik”. (Hu!).
Har du gått på det och tänkt att det är synd om dessa personer som inte har fattat det än? Som inte förstått musikens makt och möjligheter. Som inte har fattat.
Det kanske är synd om dem men jag köper inte att det finns personer som är helt opåverkade av musik. Nix pix! De har bara inte avslöjat sina minnen, intryck eller känslor som musik framkallar. Antagligen inte ens för sig själva.


Men OM det vore så att det vandrar runt ett stort antal människor som ÄR helt opåverkade av musik, ja då går snart flera branscher omkull. Typ reklambranschen. 
Titta på valfri tv-reklam och fundera över varför reklammakarna har valt just den musiken. Vilken är målgruppen? Är det du? Eller någon helt annan? Vill de förmedla glädje, lugn eller kanske självsäkerhet? (Oftast vill ju inte en reklam få sin målgrupp att känna sig ledsen, orolig och obetydlig…) Fungerar den musiken på dig? Vill du köpa produkten och bli lika lyckad på reklamskådisen? Eller får det totalt motsatt verkan på dig?
Det här kan man ju analysera hur länge som helst men det viktiga är att vara medveten om att påverkan sker. Hela tiden. Kanske får det dig att känna det reklammakarna vill. Kanske inte.


Musiken kan ju även beröra dig utan en kommersiell baktanke. Alldeles nyss satt jag här och slölyssnade på radio P4 sthlm då en låt plötsligt tog bort datorn framför mig, väggarna runt mig och huset jag sitter i. Istället åkte jag bakåt i tiden, typ 25 år, till 1993. Låten har jag antagligen inte hört sedan dess, i alla fall har jag inga direkta minnen kopplade till den senare än så. Jag gillade låten då, inte min absoluta favoritlåt, men jag gillade den. Det är nästan så jag kan känna en typisk doft från den tiden, och även andra minnen dyker upp. Detta för att en låt spelades på radion. Things can only get better med D:ream.
Jag är övertygad om att ni har varit med om samma sak. Någon gång. Utan förvarning gör musiken att du befinner dig på en annan plats, annan tid och kanske med andra människor. Och fort går resan också, på ett par sekunder.


Men visst, en del personer menar att de inte är intresserade eller blir påverkade av musik.
Det är synd om dem. Det är synd om människan. Blev ni påverkade nu då?

 

 

 

 

 

 


 

Taggar

Dela
Twittra
Pinna
Please reload

 FÖLJ MIG: 
  • musicbyJennie
  • musicbyJennie
 SENASTE INLÄGG:

October 24, 2018

September 21, 2018

August 2, 2018

July 11, 2018

July 6, 2018

February 27, 2018

Please reload

 TAGGAR:
Please reload

2018 Music by Jennie

jpnojesproduktion@gmail.com

Botkyrka, Stockholm