Släng dig i väggen vabruari!

2 Feb 2018

Februari. Vabruari. Hur många kan räcka upp handen på den?

Jag tänker så här; februari är årets kortaste månad. Seg, grå och mörk. Men jag upptäckte häromdagen att ljuset är på väg tillbaka. Det är faktiskt en stor skillnad från typ tre veckor tillbaka. Det var till och med någon i mitt flöde som menade att 1 februari är en högtid enligt keltisk tradition, där man firar att man har överlevt vintern.

Det är onekligen något att fira. Att man har överlevt vintern. (Jag är alltid lite skeptisk gentemot personer som anser att vintern är deras favoritårstid…)

Ja, jag älskar verkligen julen, men när den är slut så vill jag helst bara trycka på knappen Next, så det blir det vår istället. NEXT!

 

Just nu har jag gått tillbaka till Spotifyfunktionen Daily mix, och där frossar jag i min filterbubblamusik, bara musik som jag tycker om och som är grymt bra.

Som Faith med Stevie Wonder och Ariana Grande. Vi tackar den fantastiska animerade SING för den. Är du ledsen eller nedstämd? Sätt på den här låten! Bra rytm med coola knäppningar som start, med den alltid fantastiske Stevie vid rodret. Ariana i all ära men Stevie är ju ändå alltid Stevie. Lyssna och stuffa!

 

Hörni, om det är så att ni har missat andra bra animerade filmer så kanske ni även har missat den här låten. Låten med den slagkraftiga titeln Freedom av och med Pharrell Williams, från Despicable Me 3 (Dumma mej på svenska). Bästa filmerna! Låten är sådär härligt suggestiv, med ett ständigt driv framåt trots egentligen ett enda långt repetitivt mantra. Och det är klart att scenen med hundra minioner som är West-side-story coola (trots en del bullytendenser) bidrar till låten. För mig.

Pharell Williams video till låten är bra, riktigt stark i sin originalkontext. Lyssna till låten och dansa eller titta på videon och förstå.

 

Det finns mängder av bra låtar från filmer, och definitivt från animerade filmer. Jag kanske skriver mer om de en annan gång.

 

Åter till februari. Dansa runt till bra musik, ta ett glas bubbel mitt i veckan och ta med dig kaffekoppen ut och sök ljuset. För det är på gång, jag lovar dig.

 

 

 

Dela
Twittra
Pinna
Please reload

 FÖLJ MIG: 
  • musicbyJennie
  • musicbyJennie
 SENASTE INLÄGG:

October 24, 2018

September 21, 2018

August 2, 2018

July 11, 2018

July 6, 2018

February 27, 2018

Please reload

 TAGGAR:
Please reload

2018 Music by Jennie

jpnojesproduktion@gmail.com

Botkyrka, Stockholm