Bortglömd power

27 Feb 2018

En fantastisk sångerska som i min värld bara försvann. Med ett otroligt debutalbum med hits uppradade som smultron på ett strå. Förebild för oss tjejer i mitten av 90-talet med en stark kvinnlig röst som inte ursäktade sig.

Många texter sitter fortfarande, märker jag när jag lyssnar. Men sedan gick tiden och hon försvann. Ja, inte från jordens yta eller så utan mer från mina öron. Så en dag dök en av låtarna upp på radion och jag mindes allt.

 

Alanis Morisette med sitt egna uttryck och sound, styrka och svaghet på samma gång. Helt rätt i mitten av 90-talet med grungestil i kläderna och lugnare verser för att sedan bräka rejält på med dist-dist-dist i refrängerna. Låtarna blandar, helt tidstypiskt, moll- och durackord om vartannat. Dur för att attrahera och moll för att visa att de minsann inte var glada. Bara arga och extremt coola och ointresserade. Vad  vet jag, helt min egna tolkning.

Albumet var förstås Jagged little pill med hits som Ironic, You oughta know, Hand in my pocket och You learn.

Jag kan se att hon släppte album bara för ett par år sedan men namnet Jagged little pill kvarstår med flera omsläpp.

Extra bra blir ju allt förstås då hon skriver materialet själv tillsammans med Glenn Ballard som även producerade hela klabbet.

 

Hon var knappt 20 år när hon slog igenom. Stort. Enormt stort. Jag läste att hela situationen blev så absurd och påfrestande att hon inte skrattade på två år. I så fall förstår jag att hon försvann, eller åtminstone tog en paus.

Med det i bakhuvudet är det ändå rätt bra att hitta tillbaka till hennes låtar och speciella sångstil.

Boosta dig själv med lite power och minns tillbaka till 1995.

 

What it all comes down to
Is that everything's gonna be fine, fine, fine
'Cause I've got one hand in my pocket
And the other one is giving a high five

 

 

 

 

Dela
Twittra
Pinna
Please reload

 FÖLJ MIG: 
  • musicbyJennie
  • musicbyJennie
 SENASTE INLÄGG:

October 24, 2018

September 21, 2018

August 2, 2018

July 11, 2018

July 6, 2018

February 27, 2018

Please reload

 TAGGAR:
Please reload

2018 Music by Jennie

jpnojesproduktion@gmail.com

Botkyrka, Stockholm