Kom igen Sverige!!

6 Jul 2018

Nervositet, benskakningar och plötsliga kvidanden. Svårt att andas och pendling mellan sorg och glädje och spänning i hela kroppen.

Sveriges matcher i VM är fysiskt jobbiga för att inte vidriga, och imorgon är det dags igen.

Mental och fysisk förberedelse från förmiddag till eftermiddag klockan 16.00 då avsparken sker. Vad ska vi äta? Vad ska vi dricka till? Vilken musik ska vi ha som pepp?

 

Gessle har släppt en VM-låt. Så, nu har jag nämnt det här, sen släpper vi det.

 

Man vill ju ha somriga låtar på svenska fullproppade med positiva vibbar. Sådär upplyftande och euforiska som gör att folk slänger sig i fontäner med kläderna på.

 

Så; öppna upp fönstren och låt sommaren komma in i tv-rummet (eller för all del ta ut tv:n på balkongen eller uteplatsen), duka fram något gott att äta och dricka och ladda upp följande låtar på Spotify!

 

Vi börjar på plats nummer fem och klättrar uppåt.

 

5. Fan vad bra med Jakob Karlberg. Ibland är det så härligt att bara glömma prestige, ålder och alla tyckanden och bara köra på lite tonårspop på svenska. Låten funkar fantastiskt bra till att bara hoppa upp-o-ner till och rop-sjunga högt.

Heja!

 

4. Oh boy med Peps Persson, skäggens skäggigaste skägg. Studsa runt i underkläderna därhemma och sjung med på skånska (eller försök till det åtminstone)!

Reggae är sommargenren nummer ett och med fågelkvitter som ackompanjemang, eller någon slags flöjt, så är musiken komplett.

 

3. Vatten av och med den begåvade Robert Broberg som illustrerar Stockholm på ett skönt, avslappnat sätt. Sådär som man blir om man strosar planlöst utmed vattnet vid slottet, stannar till och köper en mjukglass som rinner nedför handleden, samtidigt som man tittar på förvirrade amerikanska turister som hoppar på och av de röda bussarna.

Svär över att man inte var uppmärksam på den där rinnande glassen och lovar sig själv att ta bägare nästa gång.

Helt enkelt blå himmel, fiskmåsar och lättja.

Sommar.

 

2. Visa vid vindens ängar av Olle Adolphson och framförd av Håkan Hellström. En klassisk svensk visa som jag har sjungit många gånger i kör som barn.

Jag tycker att det blir lite snett och orättvis om jag tillskriver Håkan Hellström all cred för omarbetningen av låten, misstänker starkt att det är hans fenomenala kompmusiker som står för det.

För det är bra. Riktigt hjärtbedövande bra på sina ställen.

 

Olle och Håkan framförde den tillsammans 2005 på Allsången på Skansen, en stor tv-upplevelse kanske på flera sätt. Håkan var på sin peakande topp av solokarriären och Olle som, jag förmodar, inte var supervan vid skrikande tonårstjejer såg alldeles euforisk och lycklig ut, och kunde inte tro sina ögon.

Tv-historia.

En fin visa som modifieras till Göteborgs/indiepop/hjärtevärmande hit. Typisk Håkan-kompband-produktion.

 

1. Ja, som sagt, sommaren i år är magisk, kanske lika magisk som sommaren 1994.

Tänk om vi vinner mot England imorgon?

Tänk om vi inte gör det?

Sak samma, för the Revival av 1994 är här, landslaget är fantastiskt och vi firar oavsett.

När vi gräver guld i USA med GES.

 

Kom igen Sverige!

 

 

 

 

Dela
Twittra
Pinna
Please reload

 FÖLJ MIG: 
  • musicbyJennie
  • musicbyJennie
 SENASTE INLÄGG:

October 24, 2018

September 21, 2018

August 2, 2018

July 11, 2018

July 6, 2018

February 27, 2018

Please reload

 TAGGAR:
Please reload

2018 Music by Jennie

jpnojesproduktion@gmail.com

Botkyrka, Stockholm